Седмица на брака

седмица на брака лого

През 2023-та Седмицата на брака  се проведе за осма поредна година в България.​ Предизвикателството на инициативата към двойки, организации, специалисти, бизнеси, институции, вероизповедания, медии е: Направете нещо за брака и семейството! 
През последните години известни личности, специалисти в сферата на семейното здраве, представители на неправителствения сектор и институциите, Църквите от трите клона на християнството, предприемачи и стотици двойки се включиха в Седмицата на брака. Включете се и вие! Вижте как ТУК

Седмицата на брака в България има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и семейните ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Тя е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света*. Седмицата на брака в България празнува здравия брак – съюзът между един мъж и една жена, които са направили взаимно посвещение един към друг до края на дните си.