25 красиви места за сватбена фотосесия в България

равадиново

1. Замъкът в Равадиново


Безспорно, първо място в класацията за най-романтично и най-красиво място за сватба е замъкът в Равадиново. Съвсем близо до Созопол, това място е като извадено от приказките. Красив дворец, обхванат от тайнство и магия, зелени градини, красиви пейки, езеро в лебеди и какво ли още не. Коя булка не мечтае да направи снимките си точно тук, за да се почувства като истинска принцеса?

2. Крепостта „Баба Вида“ във Видин

Крепостта Баба Вида

Крепостите винаги са привличали със своята романтичност, автентика и усещане за време. Крепостта „Баба Вида“ е единственият съхранен замък от древността. Красивият мост и вътрешният двор са само част от интериорите, подходящи за вашата сватбена фотосесия на това чудно място.

3. Хотнишките водопади

Красива природа, спокойствие и тихото ромолене на водата от водопада. Това място е рай особено през топлите месеци. Хотнишките водопади са сред най-красивите места за сватбена фотосесия в България. Имайте предвид, че е доста посещавано, особено през лятото, затова ако решите да направите там своите снимки, отидете по-рано или се въоръжите с търпение.

4. Античният театър в Пловдив

сватбена снимка Пловдив

Още едно прекрасно място в Пловдив, което заслужава вниманието ни що се отнася до снимки. Античният театър ще придаде на вашата сватбена фотосесия стил и неповторимост, затова използвайте го за фон като едно от най-красивите места за сватбена фотосесия в България.

5. Крепостта „Царевец“ във Велико Търново

Полъх от миналото и романтика на настоящият момент – това предлага крепостта „Царевец“ в сърцето на Старата столица. Ако не се страхувате от височини и стълби и искате да запечатате най-красивото от вашия ден и от миналото.

6. Комплекс „Вятърните мелници“ край София

Комплекс вятърните мелници

Хидропаркът „Вятърните мелници“ се намира близо до столицата, в село Горна Малина. 5 заведения, 6 басейна, хотел и купища атракции на огромна площ ще ви зарадват и примамят с прекрасни места, където да направите изключителни спомени, съхранени в снимки. „Вятърните мелници“ са едно от най-предпочитаните и  красиви места за сватбена фотосесия в България.

7. Морската градина в Бургас

В центъра на града Морската градина е чудесно място за нежни и красиви сватбени фотоси. Неподправената атмосфера и спокойствието, което цари, са идеален фон за прекрасните ви снимки.

8. Пристанище Сарафово

Пристанището винаги е било романтично място за снимки. На фона на залязващото слънце, безкрайната синева и корабите няма по-красиво място за сватбена фотосесия в България.

9. Остров „Света Анастасия“ в Бургас

Кой не е мечтал да направи сватбата си на остров? А снимките? Остров „Света Анастасия“ е едно от най-посещаваните места до Бургас през последните години. Ресторант, стара църква и много зеленина ви очакват на острова, ако решите това да е мястото за вричане във вечност. Макар да е малък остров, той си остава идеалното място за красива сватбена фотосесия.

10. Парк „Врана“ и местността „Камбаните“ (София)

Това място е красиво през всички сезони. Романтична и пъстра ще е вашата фотосесия в парк „Врана“ благодарение на красивия пейзаж от дървета, полянки и старинни сгради. Друго подобно място е местността „Камбаните“, която се намира над Бизнес парка в столицата. На това място сред красиви и разнообразни по големина камбани ще се почувствате като в истински приказка, създавайки запомнящи се моменти.

11. Римският стадион в Пловдив

Античният стадион на Филипопол много напомня за Древен Рим. Ако искате вашата сватбена фотосесия да бъде с елементи от Древността, не пропускайте едно от най-красивите места за сватбена фотосесия в България.

12. Ботаническата градина в Балчик

Балчик е идеално място за снимки, а Ботаническата градина е сред най-красивите места за сватбена фотосесия в България. Самото ѝ разположение към плажа в комбинация със замъка на румънската кралица ще придадат на вашата фотосесия царствен и романтичен привкус. Ако сватбата е през пролетта и лятото, по-добре направете снимките в делничен ден, тъй като мястото е доста посещавано.

13. Квартал „Вароша“ в Благоевград

Архитектурният комплекс Вароша – най-старият квартал в Благоевград ще ви омагьоса с чара си. Запазил своята автентичност и до днес, той е любимо място за разходка, посещение с цел опознаване на миналото и разбира се фотосесии. Не пропускайте това красиво място за сватбена фотосесия в България.

14. Парк „Бачиново“ Благоевград

Друго красиво местенце в китния Благоевград е паркът „Бачиново“, където езерото и зеленината ще направят снимките още по-истински.

15. Старият град в Пловдив

Старинният град е запазил духа на Античността и Средновековието. На фона на автентичните възрожденски къщи ще успеете да уловите частица от миналото в комбинация с настоящето. Несъмнено Старият град в Пловдив е сред най-красивите места за сватбена фотосесия в България.

16. Старият град Созопол

Сватбена морска фотосесия

Созопол притежава особен дух на старинен град. Разхождайки се по улиците му, няма как да не ни напомнят за Старата столица, за тесните павирани улички в Пловдив, за интересните къщи, за отминалите времена. Ако искате подобна фотосесия, то със сигурност Старият град на Созопол ще ви осигури всичко нужно като едно от най-красивите места за сватбена фотосесия в България.

17. Дворецът „Евксиноград“ във Варна

Лятната резиденция на Александър Първи е живописно място, за което всяка булка мечтае. Дворцовият парк е чудесен фон за сватбени снимки, а гледката към морето е неописуема.

18. Варненският плаж

Варненският плаж

Отново във Варна, за един по-нестандартен поглед, а именно сватбени снимки на плажа. Какво по-романтично от това. Варненският плаж е сред най-красивите места за сватбена фотосесия в България. Има си всичко – пясък, камъни, чайки, вълнолом, синьо небе, плискащи вълни и доза вдъхновения за един прекрасен спомен с дъх на… море.

19. Паркът в Аспарухово

Варненският парк Аспарухово е чудесно място за отдих, разходка и разбира се – снимки. Не пропускайте това красиво и зелено местенце за вашата сватбена фотосесия в България.

20. Плиска

Археологическият резерват Плиска е чудесно място за нестандартни сватбени снимки като посланието е: на фона на останките от миналото съграждаме нещо вечно и истинско.

Плиска е сред красивите места за сватбена фотосесия в България, не я подценявайте.

21. Клептуза – Велинград

Езерото „Клептуза“ във Велинград е чудесно място за вашите сватбени снимки. Красивата буйна растителност около езерото ще направи снимките ви естествени и живи, а възможността да включите и водно колело във фотосесията, ще добави доза адреналин и ще съхрани момента за бъдещето.

22. Орловото око

Безкрайността, която се шири пред очите ти, а краката ти са неумело стъпили в.. нищото. Точно така, говорим за Родопа планина и нейните тайни. Орловото око е любима туристическа дестинация в Западни Родопи и това не е случайно. Мястото е толкова живописно и спиращо дъха, че няма как да не го класифицираме сред най-красивите места за сватбена фотосесия в България. Определено вашите снимки тук ще бъдат уникални, естествено ако не се страхувате от височини.

23. Калояновата крепост в Арбанаси

Близо до конната база и телевизионната кула, Калояновата крепост е чудесно място за сватбена фотосесия. От нея се открива прекрасна гледка към Старата столица, която всеки фотограф ще успее до улови до най-малкия детайл.

24. Белоградчишките скали

Близо до Белоградчик се намират тези красиви скални образования, които много наподобяват различни хора или предмети. Ако искате вашата сватбена фотосесия да е нестандартна, то вие сте избрали правилното място. Белоградчишките скали си имат свои чар, непонятен за повечето хора, но с гордост можем да ги наречем едно от най-красивите места за сватбена фотосесия в България.

25. Село Лещен

Близо до Благоевград се намира това китно живописно селце на име Лещен. Най-голямата му забележителност е глинената къща, която събира хора от цяла България. Самата къщичка е интересна с външния си вид, както и с интериора, а на фона ѝ ще станат прекрасни снимки. Обстановката в Лещен напомня старинност, която може да се забележи по къщите, които са запазили автентичността си. Определено, Лещен е прекрасно място за вашата сватбена фотосесия, която ще бъде романтична и пъстра.

Ако искате най-важният ден в живота ви да съхрани прекрасни спомени, изберете красиво място за сватбена фотосесия в България. Доверете се на професионалист, който ще улови всеки миг и ще го запази като спомен за дългия ви семеен живот.